Despre trecutul USR Constanţa prea multe nu ar fi de spus, dar despre cel al oameniilor de acolo poţi face o scurtă istorie a civismului din Constanţa. De-a lungul timpului aceşti vechi Ong-işti, acum tineri politicieni, s-au luptat împotriva construcţiilor abuzive, Puz-urilor haotice, autorizaţiilor de construcţie ilegale, distrugerea spaţiilor verzi. Lupta s-a purtat pe mai multe fronturi, mai exact prin acţiuni în instanţă, proteste autorizate şi luari de poziţii la sedinţele de Consiliu Local.
Odată cu anunţul că Uniunea Salvaţi Bucureştiul, şi el un fost ONG, va deveni Uniunea Salvaţi România, ne-am hotărât să facem acest pas către politică, un pas pe care l-am evitat mult timp tocmai din cauza lucrurilor care se întâmplă în partidele cu ştate vechi.
Pentru câţiva oameni fără trecut politic, campania electorală ce a urmat a fost o provocare, tocmai de aceea nu ne-am fixat obiective măreţe.
Ne-am confruntat cu situaţii noi, de la lipitul de afişe cu chipul nostru pe panouri, pâna la discuţii în pieţe cu oamenii. A fost o experienţă benefică pentru toţi, iar rodul eforturilor noastre s-a văzut pe 11 Decembrie, când cei doi colegi ai noştri Ion Stelian Cristian şi Ramona Dinu Nicoleta au reuşit să ia drumul către Parlamentul României.